Vi är mer än bara leverantörer av industrifärg

Vår nyckel till en bra yta är att ha kunden i fokus

Vi är en personlig samarbetspartner till våra kunder. När vi tar fram lösningar för våra kunder arbetar vi nära dem för att inte bara ta hänsyn till kvalitet och design, utan även vad som blir optimalt för deras produktionsekonomi. När vi sedan levererat en färglösning finns vi alltid tillgängliga för att ge kunderna service och support för att hjälpa dem lyckas med färgapplicering, uppnå en god produktionsekonomi och produktionssäkerhet, samt att hantera förändringar och nya förutsättningar.

Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2015

ISO 9001 certifierade som industrifärg leverantör
Syntemas arbetsätt för industrifärg
Kontakta oss

Välj någon produkt nedan för att läsa mer

Industrifärg för trä

Syntema erbjuder ett komplett produktsortiment för industriell målning av trä, både för inom- och utomhusbruk. Inom trä erbjuder vi både vattenburna färger såväl som syrahärdande färger och klarlacker. Genom vår höga kompetens och långa erfarenhet garanterar vi därför träfärg och trälack med hög finish och lång livslängd som effektivt kan appliceras i produktionslinjen 

 • Komplett sortiment för inom- och utomhusbruk 
 • Färg- och lackprodukter för allt från trären yta till färdigmålad produkt 
 • Garanterad kulör och repeterbarhet 

 

Kontakta oss för att få veta mer om industrifärg för trä

Industrifärg för trä levererad av Syntema
Syntema har flera industrifärger för metall i Linköping

Industrifärg för metall

Genom ett nära samarbete inom vårt nätverk har vi kontinuerligt breddat såväl vår marknad som kompetens inom ytbehandlingslösningar för metall. Vi erbjuder allt från enklare lösningar, som till exempel penselmålning av järnstaket till att rostskydda avancerad utrustning för gruvor och sjöfart, båda branscher med väldigt höga krav. Vi har även mycket omtyckta systemlösningar för jordbruks- och entreprenadmaskiner.

Med vår höga kompetens hjälper vi även våra kunder att räkna ut förbrukning. Vi arbetar även med ISO 12944:5 2018 & NORSOK M-501 så att vi kan hjälpa er att ta fram ett färgsystem och arbetssätt som uppfyller de kraven som ställs.

Vi erbjuder även lösningar för golvbeläggningar, väglinjer, båtfärger, polyureabeläggning, pulverlacker och bättringsfärg.

 • Slitstarka färger och lacker för tuffa förhållanden 
 • Bred portfolio, från enklare till mer avancerad färglösningar 
 • Garanterad kulör och repeterbarhet

 

Kontakta oss för att få veta mer om industrifärg för metall

Industrifärg för plast

Systemlösningar och produkter för att lackera och förädla plast är en av Syntema i Linköpings grundstenar. Vi har förmånen att få arbeta med flera av marknadens bästa ytbehandlare inom segmentet där vi har servat och levererat färglösningar till de flesta stora svenska företagen inom elektonik- och fordonsindustrin. Här har vi även vid flera tillfällen hjälpt till på ett internationellt plan.

Genom lackering förädlas plastprodukten och den får fler och bättre egenskaper. Våra färgsystem för plast ger inte bara en träffsäker kulör och glans utan vi hjälper även våra kunder att göra produkterna reptåliga, kemikaliebeständiga, UV-resistenta, och mycket mer.

Vi har även levererat flertalet lösningar till försvarsindustrin och med vårt breda nätverk av leverantörer har vi lösningar för de flesta tillämpningsområdena.

 • Hög finish och mer resistenta plastprodukter
 • Bred portfolio för alla typer av behov 
 • Garanterad kulör och repeterbarhet 

 

Kontakta oss för att få veta mer om industrifärg för plast

Syntema har flera industrifärger i Linköping

Utrustning

Förutom färg har vi även mycket god kompetens inom utrustning och tillbehör där vi tillhandahåller ett brett sortiment av produkter.

Vi har samarbete med flera sprututrustningsleverantörer när det gäller lackeringsutrustning och vi säljer, servar och reparerar de flesta märkena i huset. Vi kan bland annat erbjuda pumpar, pistoler, slangar, munstycken och flera typer av filter.

Besök vårt systerbolag Färgmix för att se vårt sortiment.

Färgmix.se
Designstudion där nya Industrifärger uppstår av Syntema

Design

Har du en industriprodukt eller ett koncept som förtjänar ökad uppmärksamhet och kanske har förutsättningarna att bli en storsäljare? Världen är full av pärlor som ingen ser, trots fulländade former, smarta lösningar och andra starka egenskaper. Med färgens hjälp kan dina produkter bli synliga. 

Vi välkomnar våra kunder till vår speciellt inredda Designverkstad där ni, tillsammans med våra erfarna färgtekniker/nyansörer, praktiskt kan testa och utveckla nya färgkoncept som möter ledande trender i både Sverige och internationellt. Vidare hjälper vi dig att ta fram hållbara färglösningar som möter både kvalitetskrav och ekonomiska krav. 

 • Lösningar som höjer er produkt till nya nivåer 
 • Utveckling av nya färgkoncept som är anpassade efter era behov 
 • Konsultation för att ta fram ekonomiskt hållbara lösningar 

 

Kontakta oss för att få veta mer om vårt designkoncept

Utbildning

Eftersom vi på Syntema i Linköping är angelägna om att våra färger och systemprodukter används på ett optimalt sätt, erbjuder vi våra kunder utbildning i såväl appliceringsteknik som färglära. Vi skräddarsyr utbildningar anpassade efter kundens speciella önskemål.

Enligt lag behöver alla som arbetar med härdplaster utbildning i detta. Syntema kan även erbjuda denna utbildning.

 • Utbildning i appliceringsteknik och färglära 
 • Skräddarsydda utbildningar efter era behov 

 

Kontakta oss för att få veta mer om utbildning

Utbildning för säker hantering av Industrifärg av Syntema

Kontakta oss

Kontakta oss nedan för att höra mer om våra produkter och tjänster!

Se alla medarbetares kontaktuppgifter under Om oss